CATITAN PENGALAMAN SEORANG HAMBA ALLAH.....

Pelajarilah Ilmu, karena mempelajarinya karena Allah adalah khasyah, Menuntutnya adalah ibadah, mempelajarinya adalah Tasbih, mencarinya adalah Jihad, Mengajarkannya kepada orang yang tidak mengetahui adalah Shadaqah, menyerahkan kepada ahlinya adalah Taqarrub. Ilmu adalah teman dekat dalam kesendirian dan sahabat dalam kesunyian.
- Muadz bin Jabal radhiyallahu'anhu

Followers

Sunday, March 6, 2011

pengalaman di port dickson

ceritanya bermula bila syarikat ku mengadakan family day di port dickson pada tahun lepas ( 2010 ) ..kami menginap di tiara beach resort..aku ingin berjumpa member push to talk aku ( PTT ) nama gelaran dia jenglot  ( nama ptt )..kebetulan dia memng org PD.. malam tu aku aturkan pertemuan ..dia menjemput aku dari resort ...wah jenglot pkai kete unser la...aku menegur sahabatku itu...kami pergi di salah sebuah kedai mkan di port dickson...smpai jer kt situ ..aku pun order air  kegemaranku teh 'o' ice...kami berborak panjang..tpi aku perhatikan dari tadi jenglot asyik menonyoh biji mata dia smpai merah ..aku pun tegur ." .naper jenglot..." ...."mata aku msuk abuk agaknya "balasnya....aku pun menyuruh dia membasuh matanya di sinki kedai tu...tpi x juga hilang...aku suruh dia rendam matanya dalam besen..smbil buka mata..agar abuk tu boleh ilang.....keaadaan masih sama..akhirnya dia pergi kedai beli eye mo... lepas tu dia titikkan kat mata " pedih2 " jerit jenglot...
 melihat keadaan x mengizinkan kami duduk lama..aku mengajak jenglot balik ke resort...dia ckap awl pgi esok dh nk pergi keje...jenglot bekerja sebagai pemandu lori tanker..memang loaded la gajinya..." kena pegi klinik la cmni ,dah x tahan la " smbil mengesat matanya...smpai depan resort..sebelum aku turun dari kereta..aku minta izin untuk merawat matanya ...sambil membaca ayat2 suci Al Quran..aku menghembus matanya...dengan izin ALLAH ..matanya terus sembuh.." ko wat magic apa ni mat kilau " katanya padaku ( mat kilau nama ptt aku)  "xder la jenglot ...aku hembus jer " balasku ...tpi dia x percaya...aku cuba mengalihkan perbualan " ko jgan lupa plak g klinik " kata aku lgi.." tak payah pergi..dah elok " katanya..jadi selepas bersalam aku pun minta izin untuk balik kebilik aku...cerita ini hanya untuk berkongsi pengalaman dan bagaimana jika DIA mengizinkan penyakit itu sembuh ..dengan sekelip mata sahaja...BIIZNILLAH ...renung2kan...

1 comment:

  1. cuma aku x pasti apa yg mengganggu sahabatku ini...

    ReplyDelete